Τοποθεσία

Η Ποταμιά είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά του νησιού. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Υψάριο, διαθέτει πανέμορφο φυσικό τοπίο και πυκνή ποικίλη βλάστηση. Μπορείτε να απολαύσετε την διαδρομή μέσα στη φύση προς τη κορυφή του βουνού ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από την Ποταμιά. Επισκεφθείτε το μουσείο του Πολύγνωτου Βαγή γνωστού γλύπτη που κατάγεται από το χωριό.

Τρία χιλιόμετρα από την Ποταμιά είναι η Σκάλα Ποταμιά, που είναι η παραλία το επίνειο της Ποταμιάς. Είναι μια από τις πιο όμορφες ακρογιαλιές του νησιού με χρυσή ψιλή άμμο και γαλάζια καθαρά νερά. Συνδυάζει τη θάλασσα με το πράσινο καθώς τα δέντρα σε πολλά σημεία φτάνουν μέχρι την αμμουδιά. Η ακτή της Σκάλας Ποταμιάς και της Χρυσής Αμμουδιάς εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιόμετρων με καθαρά και ρηχά νερά ασφαλή για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση σε χαμηλό κόστος.

Η Σκάλα Ποταμιά αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο λιμανάκι της Σκάλας Ποταμιάς το κτίριο Ταρσανάς χτίστηκε το 19ο αιώνα από καλόγερους και αποτελούσε μετόχι του Αγίου Όρους. Εδώ μπορείτε να κάνετε το βραδινό σας περίπατο. Θα βρείτε ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορείτε να γευθείτε παραδοσιακές συνταγές καθώς και μαγαζιά με αναμνηστικά δώρα.

Η ακτογραμμή της Θάσου έχει περίμετρο 98 χιλιομέτρων και αποτελείται από μεγάλες, γνωστές, οργανωμένες και πολυσύχναστες καθώς και μικρές ερημικές παραλίες. Σε μικρή απόσταση από τη Σκάλα Ποταμιά βρίσκονται πανέμορφες παραλίες, ο γνωστός Παράδεισος απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα ενώ η Αλυκή 13 χιλιόμετρα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω Καβάλας και Κεραμωτής είναι τακτική. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η γραμμή Κεραμωτής Θάσου έχει δρομολόγια ανά μισή ώρα.